RailTech Europe Live: ontmoet spoor­professionals online

Nieuws

12 maart 2021

Wil jij kennismaken met de nieuwste trends en ontwikkelingen in de wereld van het spoor? Meld je dan aan voor RailTech Europe. Deze tweejaarlijkse vakbeurs vindt plaats van 30 maart tot en met 1 april. Normaal gesproken wordt RailTech georganiseerd in de Jaarbeurs Utrecht. Maar dit jaar is de spoorbeurs volledig online.

Online platform

Via een online platform kun je drie verschillende stages volgen: de main stage, een tech stage en de ProRail stage. Bijna vijftig exposanten laten je kennismaken met de nieuwste trends en ontwikkelingen in de wereld van het spoor.

Op de ProRail stage bieden we ruim 35 verschillende workshops aan. Zo hebben we een rondetafelsessie over de ontwikkeling van mobiliteit in Nederland en vertellen we meer over goederentreinen van 740 meter lang. Ook bieden we een workshop aan over inkopen en aanbesteden. En met een online escaperoom ervaar je wat er nodig is om nu en in de toekomst treinen te laten rijden.

Alles komt aan bod

Van assentellers tot zelfrijdende treinen. En van duurzaamheid en ERTMS tot aan het station van de toekomst. We bespreken het allemaal. Kijk ook even op de speciale evenementenpagina van RailTech Europe Live.

Lees verder

Verschillende thema's

De drie dagen hebben elk een eigen thema. Dinsdag 30 maart staat in het teken van European Year of Rail. Op woensdag 31 maart behandelen we de digital railways. Het thema van donderdag 1 april is smart infrastructure.

Ook de workshops zijn hierop afgestemd. Elke middag vanaf ongeveer 14.00 uur staan de workshops in het teken van duurzaamheid. Ook hier zijn de onderwerpen divers: denk aan natuur in spoorbermen en het bouwen aan een landschapsstation. Maar ook aan het duurzaam werken als uitgangspunt in bedrijfsvoering. Je vindt het hele ProRail-programma hier

2021: Europees Jaar van het Spoor

De Europese Unie riep 2021 uit tot het Europees Jaar van het Spoor. De eerste dag van RailTech Europe staat speciaal in het teken hiervan. Duurzaam spoorvervoer draagt bij aan het behalen van de internationale klimaatdoelen van Parijs. Dit geldt zowel voor reizigers als voor goederen. Duurzame mobiliteit is dan ook een van de belangrijkste thema's tijdens RailTech. Hier besteden we elke middag aandacht aan.

Spoorprofessionals vanuit de hele wereld

Inmiddels hebben al enkele duizenden professionals uit binnen- en buitenland zich ingeschreven voor RailTech Europe. We ondertitelen een aantal workshops die we in het Nederlands aanbieden. Zo maken we ze toegankelijk voor een groot internationaal gezelschap. 

Werken bij ProRail

Ben je benieuwd wat het werken bij ProRail inhoudt? Onze recruiters zijn aanwezig en maken graag kennis met je. Ook geven ze een workshop hoe je uitblinkt tijdens een online sollicitatie.  

Toegang

De toegang tot RailTech Europe is gratis. Je moet je wel even registreren. Zien we je daar?

 

Getoonde foto's zijn archieffoto's van voor de coronapandemie.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers