Reinout Wissenburg vertrekt als directeur Duurzaamheid

Nieuws

1 december 2023

Na vijf jaar kondigt Reinout Wissenburg, directeur Duurzaamheid, zijn vertrek aan bij ProRail. De afgelopen jaren heeft Reinout met zijn tomeloze energie en inspirerende persoonlijkheid duurzaamheid stevig op de kaart gezet binnen ProRail. Nu duurzaamheid verankerd is in de strategie Spoor naar morgen, is het voor hem een logisch moment om vanaf januari 2024 uit te kijken naar een nieuwe uitdaging.

Duurzame mobiliteit

Reinout: “De afgelopen jaren heb ik mij binnen ProRail met hart en ziel voor duurzaamheid ingezet. Naast duurzaam werken aan het spoor heeft focus op meer duurzame mobiliteit altijd mijn bijzondere aandacht gehad. Door het aandeel duurzaam vervoer per spoor te vergroten, kunnen we een substantiële bijdrage leveren aan de klimaatdoelen. De trein moet het aantrekkelijke en duurzame alternatief worden voor de (vracht)auto en het vliegtuig.”

Reinout heeft de stap van duurzaamheidsstrategie naar uitvoering aangejaagd binnen ProRail. Dit deed hij samen met vele betrokken afdelingen en bevlogen collega’s.

De afgelopen jaren heb ik mij binnen ProRail met hart en ziel voor duurzaamheid ingezet.

Reinout Wissenburg afzwaaiend directeur duurzaamheid bij ProRail

Onvermoeibaar enthousiasme

Mirjam van Velthuizen (CFO): “Er zijn afgelopen jaren flinke stappen gezet in de uitvoering van onze duurzaamheidsstrategie. Zo mocht ik bijvoorbeeld eind oktober namens ProRail het convenant Schoon en Emissieloos Bouwen ondertekenen. Als directeur Duurzaamheid heeft Reinout de afgelopen jaren onvermoeibaar aandacht gevraagd voor het belang van meer duurzame mobiliteit per spoor en duurzaam werken aan het spoor. Zowel intern als extern. Ik wil Reinout hartelijk danken hiervoor en we gaan zijn enthousiasme en inspiratie missen. Ik wens hem alle goeds in zijn verdere duurzame loopbaan.”

De komende weken wordt gekeken hoe de plek die vrijkomt door het vertrek van Reinout wordt ingevuld. Dit gebeurt in nauw overleg met betrokken afdelingen. Het streven is om de vacature zo spoedig mogelijk open te stellen, om zo strategisch verder te kunnen bouwen aan duurzaamheid als integraal onderdeel van onze werkzaamheden.

Duurzaamheid

Door meer mensen in staat te stellen voor de trein te kiezen, draagt ProRail bij aan een duurzame samenleving. Zo verkleinen we onze negatieve impact op de wereld om ons heen. En richten we ons op het vergroten van onze positieve impact op een duurzame toekomst.

Lees over duurzaamheid Lees over duurzaamheid

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers