Riet Schroven benoemd tot directeur Projecten bij ProRail

Nieuws

24 juni 2020

Riet Schroven wordt per 1 september directeur Projecten bij ProRail. Daarmee volgt zij Lars Teulings op die sinds 1 december waarnemend directeur is in deze functie. Riet is op dit moment hoofd Operatie Onderhoud & Services bij NS. Daarvoor werkte ze onder meer als vice-president Construction and Maintenance bij VodafoneZiggo. Daar zette zij succesvol een fusie neer tussen verschillende bedrijven en ze stuurde de infrastructuurprojecten aan. Daarnaast heeft ze ervaring als managementconsultant in diverse landen.

Een zeer ervaren leider

Riet versterkt ProRail met haar komst als zeer ervaren leider met lef die snel verbinding maakt en mensen meekrijgt. Haar persoonlijkheid en diverse ervaring vormen een hele mooie toevoeging aan het huidige directieteam. Namens de Raad van Bestuur vertelt COO Ans Rietstra: “We zijn blij met de komst van Riet. Het is goed dat de afdeling Projecten samen met haar verder vorm kan geven aan de toekomst van het spoor.“

Schroven: ”Ik kijk er enorm naar uit om ProRail te mogen versterken en om samen letterlijk te mogen bouwen aan duurzame mobiliteit voor Nederland.”

Veel dank aan waarnemend directeur Lars Teulings

De Raad van Bestuur van ProRail maakt van de gelegenheid gebruik om Lars Teulings te bedanken voor de afgelopen maanden waarin hij de afdeling Projecten met enthousiasme, kennis en kunde heeft geleid. Hoewel Lars pas augustus 2019 in dienst kwam lukte het hem in zijn rol van waarnemend directeur ons bedrijf, onze projecten en ons stakeholderveld te doorgronden. In deze bijzondere tijd vanwege het coronavirus zette Lars zowel in- als extern zaken in gang. Onder zijn leiding bleef de afdeling presteren. De directie waardeert zijn inzet enorm en is blij dat Lars de afdeling ook nog zal blijven versterken.” 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers