Ruim 20 stationskappen strak in de lak

Nieuws

19 april 2018

Het schilderseizoen is begonnen. ProRail pakt de kwast op en zet dit seizoen ruim 20 stationskappen in de verf. Komend weekend starten we op stations Amsterdam Amstel, waar de monumentale kap in de oorspronkelijke kleuren wordt teruggebracht.

De aftrap: Amsterdam Amstel weer in oorspronkelijke kleuren

Station Amsterdam Amstel stamt uit 1939. De oorspronkelijke kleuren van het station zijn onderzocht en komen terug. Ook op de perronkappen. Zo wordt de oorspronkelijke architectonische waarde van dit monumentale station teruggebracht. In december is het schilderwerk aan Amsterdam Amstel klaar en staat het station er weer in volle glorie bij.

 

Grote schilderwerken

Grote schilderklussen kenmerken zich door het gebruik van enorme hulpconstructies, zoals steigers. Als we boven het spoor schilderen kunnen er meestal geen of minder treinen rijden.  Daarom doen we die klussen vaak in het weekend. Voorbeelden van grote schilderwerken van perronkappen dit jaar zijn: Amsterdam Amstel, Amsterdam Muiderpoort, Eindhoven, Zaandam, Hengelo, Schiedam Centrum, Enschede, Voorburg en Ypenburg. Station Haarlem is al klaar.

 

Minder grote schilderwerken

Minder grote werken doen we overdag of ‘s nachts. Onder andere op de stations Amsterdam Zuid, Beverwijk, Lage Zwaluwe, Rotterdam Zuid, Almere Parkwijk, Almere Muziekwijk en Amersfoort.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers