Stations in Zeeland weer bij de tijd

Nieuws

16 april 2021

Op verschillende stations in Zeeland is ProRail bezig met doorvoeren van verbeteringen. Het gaat om de stations van Goes, Arnemuiden, Kruiningen-Yerseke, Vlissingen en Vlissingen Souburg.

Meer van deze tijd

Op stations moet het verblijf prettig zijn. Dit stimuleren we door het perron overzichtelijk, herkenbaar en veilig in te richten. Zo krijgt iedereen meer ruimte en overzicht bij het in- en uitstappen. Bij het ontwerp van het meubilair is als uitgangspunt genomen dat de meubels meer van deze tijd moeten zijn. De komende tien jaar vervangt ProRail het perronmeubilair op een kleine tweehonderd stations in Nederland.

Tijdens de werkzaamheden

Tijdens de werkzaamheden is er een aantal weken geen of minder zitgelegenheid op de stations. De werkzaamheden bij station Goes zitten er al bijna op. Er moet alleen nog een nieuwe half open abri worden bijgeplaatst. In Kruiningen zijn we momenteel bezig met het opbouwen van de nieuwe half open abri op het eilandperron. Het voorplein volgt later.

Bekijk: Waarom staat het station niet vol met bankjes? Een uitleg over meubilair op stations

Vernieuwde perrons

In Arnemuiden vernieuwen we perron 2. Het oude meubilair, zoals de oude draadstalen banken, wachtruimtes en overige objecten, is inmiddels verwijderd. Daarna plaatsen we het nieuwe meubilair: houten banken, half open abri’s, en prullenbakken. Als de werkzaamheden in Kruiningen klaar zijn, kunnen we in Arnemuiden starten met de opbouw van de nieuwe half open abri. We vernieuwen in Arnemuiden ook het voorplein. Deze werkzaamheden lopen een kleine vertraging op. We hebben hier iets meer tijd nodig om een goede fundering voor de fietsenstalling neer te leggen.

Oude meubilair weggehaald

In Vlissingen is het oude meubilair reeds weggehaald. De opbouw hiervan volgt na Arnemuiden. Op station Vlissingen-Souberg zijn de sloopwerkzaamheden net begonnen. Het meubilair is wel al weggehaald. De werkzaamheden aan het oostelijke perron zijn uitgebreid omdat we hier ook de keerwanden moeten aanpakken. Zodoende zijn we hier langer mee bezig. Het voorplein en het westelijke perron zijn al wel eerder klaar.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers