Drie minuten stil

Aanstaande zaterdag 20 april, om 22.30 uur, ligt het openbaar vervoer drie minuten stil. Het is een signaal: geweld in trein, bus, tram, metro en op stations moet stoppen. ProRail steunt dit protest.

Lees meer

Samenwerkingscontract met RoyalHaskoningDHV

Nieuws

29 april 2019

De spoorverbinding Schiphol – Amsterdam – Almere – Lelystad (SAAL) is één van de drukst bereden OV-corridors in Nederland. ProRail en Royal HaskoningDHV gaan komende jaren samen aan de slag om meer treinverkeer mogelijk te maken op en rond Weesp en de corridor voor te bereiden op de komst van ERTMS (European Rail Traffic Management System).

De populariteit van Nederland en haar steden blijft groeien, evenals het aantal reizigers en goederen. Om die groei mogelijk te maken zorgt ProRail in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat dat er meer treinen kunnen rijden op het Nederlandse spoorwegnet. Onder de projectnaam PHS SAAL werken ProRail en Royal HaskoningDHV samen aan het mogelijk maken van meer treinverkeer om aan deze vraag te kunnen voldoen. Royal HaskoningDHV is onder andere verantwoordelijk voor het ontwerp van de inhaalsporen in Weesp en de herinrichting van de stationsomgeving. Tevens dient de nieuwe infrastructuur voorbereid te zijn op de komst van ERTMS. ProRail en Royal HaskoningDHV staan nu gezamenlijk voor de uitdaging om te komen tot een integrale voorkeursvariant voor alle maatregelen op de corridor.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers