Werkzaamheden bovenleiding Dordrecht - Lage Zwaluwe afgerond

Nieuws

26 oktober 2023

Door schade aan de bovenleiding was er donderdag 26 oktober geen treinverkeer mogelijk tussen Dordrecht en Lage Zwaluwe. Inmiddels is de schade hersteld en rijden de treinen weer.

Update | 09:15 uur

De schade aan de bovenleiding tussen Dordrecht en Lage Zwaluwe is in de nacht van 26 op 27 oktober hersteld. De treindienst is weer opgestart.

Update | 17:00 uur

Het herstel van de bovenleiding duurt minimaal tot morgenochtend. De schade aan de bovenleiding is groter dan vooraf ingeschat. Het herstel duurt daarom langer. De verwachting is dat er vanaf morgenochtend weer treinen kunnen rijden. Er rijden snelbussen tussen Dordrecht en Lage Zwaluwe. 

Bericht | 10:45 uur

Kort na 07:00 uur vanochtend kwam er een melding binnen dat er geen spanning stond op de bovenleiding bij Willemsdorp. De schade blijkt, na inspectie, ter hoogte van de overweg Polder Oudendijk te zijn. Het traject tussen Dordrecht en Lage Zwaluwe heeft twee sporen en aan beide sporen is schade. Het is onduidelijk hoe deze schade is ontstaan.

De schade aan de bovenleiding  bij de overweg Polder Oudendijk
De schade aan de bovenleiding bij de overweg Polder Oudendijk

Herstelplan

Het herstel is inmiddels gestart. We hebben tot minstens 18:00 uur nodig om de schade te repareren. Vervolgens kan het treinverkeer worden opgestart. Treinreizigers wordt geadviseerd om een reisplanner te raadplegen voor vertrek.

Raadpleeg reisplanner Raadpleeg reisplanner

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers