Scheur in wissel tussen Hoofddorp en Leiden gerepareerd

Nieuws

Gepubliceerd op 8 augustus 2022

Tijdens een sectiestoring tussen Hoofddorp en Leiden zijn wij op een gescheurd puntstuk van een wissel gestuit. Hierdoor is het spoor buiten dienst genomen. Dit levert ernstige hinder op voor het treinverkeer.

Geen of beperkt treinverkeer

Op dit moment is er geen treinverkeermogelijk tussen Hoofddorp en Leiden. Op andere plekken is er slechts beperkt treinverkeer. Dit geldt voor Amsterdam Sloterdijk - Schiphol en tussen Leiden en Den Haag.

Update 08-08 | 13:00 uur

Het puntstuk van de wissel kan niet direct vervangen worden. Ook is de sectiestoring momenteel nog niet verholpen. Er is daarom nog geen treinverkeer mogelijk tussen Hoofddorp en Leiden. Op andere plekken is minder treinverkeer mogelijk. 

De verwachting is dat de storing in ieder geval tot vanavond, 8 augustus, 23:00 duurt. Bekijk een reisplanner voor je vertrek.

Update 09-08 | 09:00 uur

Vannacht is het wissel gerepareerd. Ook de sectiestoring is verholpen. De treinen rijden daarom weer zoals je gewend bent.

Raadpleeg reisplanner

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers