Sloopwerkzaamheden op station Groningen: een tussenstand

Nieuws

Gepubliceerd op 24 juli 2020 - Laatste update: 8 september 2020 18:02 uur

De aankomende jaren wordt station Groningen verbouwd en klaargemaakt voor de toekomst. Er komen een ondergrondse voetgangerspassage, fietstunnel, fietsenstalling, busonderdoorgang en een nieuw busstation. Om straks te kunnen bouwen, wordt het stationsgebied eerst bouwrijp gemaakt. Een paar weken geleden is aannemer Strukton Civiel begonnen met de eerste werkzaamheden.

Tussenstand sloopwerkzaamheden

Op 1 juli heeft Strukton het stationsgebied overgedragen gekregen en is er begonnen met de inrichting van het werkterrein. Vervolgens is gestart met de eerste sloopwerkzaamheden en het bouwrijp maken van het gebied. Dat wil zeggen dat alle obstakels die de bouwwerkzaamheden straks in de weg staan, worden opgeruimd of verplaatst. Zo zijn oude sporen en bielsen en losse objecten op het terrein verwijderd. Ook voert Strukton momenteel saneringswerkzaamheden uit. Deze werkzaamheden vinden de komende maanden nog plaats.  

Plaatsen SITS-wanden

De aankomende weken blijft Strukton aan het werk, ook op het hoofdstation. Op de perrons worden de tijdelijke bouwhekken die er nu staan, vervangen door SITS-wanden. SITS-wanden zijn bouwafscheidingen speciaal voor op stations.

Klaar voor de toekomst

In 2020 wordt gestart met de bouw van de ondergrondse voetgangerspassage, fietstunnel en fietsenstalling. Later volgen het busstation en de busonderdoorgang. Het nieuwe hoofdstation van Groningen gaat ruimte bieden aan meer treinen en reizigers. Naar verwachting is de verbouwing in 2023 klaar.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers