Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Sneeuw en strenge vorst

Nieuws

28 november 2018

De meteorologische winter staat voor de deur. Daarom oefenen ProRail en NS de komende dagen de besluitvorming bij winters weer.

Oefenen

Oefening baart kunst. Daarom trainen we onze mensen regelmatig. We hebben verschillende scenario's van calamiteiten en verstoringen klaarliggen. Om dit soepel te laten verlopen als het echt nodig is, oefenen we samen met NS alle onderdelen van het besluitvormingsproces. Op deze manier houden we onze organisaties scherp.

Verschillende scenario's

Er worden per jaar verschillende scenario's geoefend. Bijvoorbeeld storm, extreme sneeuwval, maar ook een ICT-storing of een groot treinongeluk. Voor de oefening van woensdag en donderdag komt er een winterse variant langs. Bij verschillende disciplines wordt dan het besluitvormingsproces doorlopen om tot een aangepaste dienstregeling te komen. Een belangrijk onderdeel hiervan is de informatievoorziening naar vervoerders en reizigers.

Lees meer over de invloed van winters weer op het spoor.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers