Werkzaamheden op en rond Amersfoort Centraal

We werken in Amersfoort om het belangrijke knooppunt klaar te maken voor de toekomst. Treinen rijden minder of helemaal niet, maar de stad blijft bereikbaar.

Lees meer

Spoorbrug Zuidhorn klaar en heet Bert Swartbrug

Nieuws

1 mei 2018

De nieuwe spoorbrug van Zuidhorn heet voortaan Bert Swartbrug. Sinds 2 oktober rijden er al treinen overheen, maar met de naamgeving en onthulling van een standbeeld vlakbij de brug rondden we het gehele bouwproject af.

Aannemer rondde laatste werkzaamheden af

Hoewel treinen sinds het najaar van 2017 de brug al gebruiken moest aannemer Max Bögl nog diverse werkzaamheden uitvoeren. Het ging daarbij om het verwijderen van de landhoofden van de oude brug en van eerder geslagen damwanden. Meer informatie op de projectpagina van deze brug: https://www.prorail.nl/projecten/spoorbrug-zuidhorn

Ook wegen en aanplant gereed

De gemeente is gereedgekomen met de wegen en de aanplant van groen in de omgeving. Ook is de Tafelbrug (verkeersbrug) over het Van Starkenborghkanaal in Zuidhorn afgerond. Woensdag 25 april sloten we de projecten officieel af en onthulden we de naam van de nieuwe spoorbrug: Bert Swartbrug. 

Onthulling standbeeld Bert Swart

Paula Swart, de echtgenote van de 29 juni 2017 overleden burgemeester Bert Swart, onthulde samen met haar zoon Peter het herinneringsbeeld van Bert Swart. Gedeputeerde Fleur Gräper-van Koolwijk van de provincie Groningen, regiodirecteur Jan Mulder van ProRail, directeur Mieke Attema van Rijkswaterstaat en de collegeleden van de gemeente Zuidhorn waren hierbij aanwezig. 

Het standbeeld staat ten westen van de spoorbrug over het Van Starkenborghkanaal aan de kant van Zuidhorn.
Het standbeeld staat ten westen van de spoorbrug over het Van Starkenborghkanaal aan de kant van Zuidhorn.

Het standbeeld staat ten westen van de spoorbrug over het Van Starkenborghkanaal aan de kant van Zuidhorn. 

Project Hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl

ProRail werkte hier in opdracht van de provincie Groningen. De spoorbrug valt onder het project van de provincies Fryslân, Groningen en Rijkswaterstaat.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers