Spoorstaafbreuk in Rosmalen

Nieuws

22 november 2022

Vanwege een breuk in een spoorstaaf in Rosmalen is er vandaag (22 november) geen treinverkeer mogelijk tussen Nijmegen en ’s-Hertogenbosch. Vanwege de veiligheid moet de breuk eerst gerepareerd worden voordat de treinen weer mogen rijden. De spoorstaafbreuk zit in een spoorwegovergang, waardoor de reparatie meer tijd kost dan gebruikelijk.

Update | 12.58 uur

Dat betekent dat er de rest van deze dag geen treinen kunnen rijden tussen Oss en 's-Hertogenbosch. Totdat het spoor daar helemaal gemaakt is, rijden er morgenochtend vroeg slechts enkele treinen op dit traject. Houd dus een reisplanner goed in de gaten.

Raadpleeg reisplanner Raadpleeg reisplanner

De bewuste breuk in de spoorstaaf bij Rosmalen
De bewuste breuk in de spoorstaaf bij Rosmalen

Bericht | 09.50 uur

Op de foto hierboven is de spoorwegovergang te zien waar we de breuk in het spoor ontdekt hebben. Het spoor ligt tussen het beton, in een soort lijmlaagje. Hierdoor duurt het langer om het spoor los te krijgen voor de reparatie, ten opzichte van spoor dat gewoon op dwarsliggers ligt.

Als het spoor er eenmaal uit is gehaald, moet er door een specialistisch team, een nieuw ‘lijmlaagje’ worden aangebracht tussen het spoor en het beton. En dit moet ook nog eens uitharden voordat we het spoor weer vrij kunnen geven.

Hinder voor reizigers

Vanwege het defecte spoor rijden er helaas geen treinen tussen Nijmegen en ’s-Hertogenbosch. Omdat onder andere de snelheid van het uitharden van de ‘lijm’ te maken heeft met weersomstandigheden, kunnen we nu nog niet precies melden hoe lang de werkzaamheden gaan duren. Daarover geven we later meer duidelijkheid.

We vragen reizigers om in ieder geval rekening te houden met dat er de hele dinsdag hier geen treinen kunnen rijden en om een reisplanner te checken voordat je op reis gaat.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers