Spoorverbetering Zevenaar-Didam-Wehl klaar

Nieuws

17 april 2020

Nu de fiets- en voetgangerstunnel aan de Babberichseweg in Zevenaar in gebruik is genomen, is de spoorverbetering tussen Zevenaar, Didam en Wehl een feit. Het was een megaklus waarbij ProRail en alle partners onder grote druk in 2019 en 2020 alles uit de kast moesten halen om op tijd klaar te zijn. De tunnel werd op 17 april in gebruik genomen.

Minder storingen, betere overstap en kortere reistijd

Het resultaat mag er zijn: een dubbel spoor tussen Zevenaar en Didam en een geheel vernieuwd spoor tussen Didam en Wehl. Ook zijn verbeteringen aangebracht zodat treinen sneller kunnen rijden. Ruim 21.000 reizigers uit de Achterhoek en de Liemers hebben hierdoor minder reistijd, een betere aansluiting in Arnhem op treinen naar Nijmegen en de Randstad, en minder last van storingen.

De spoorverbetering startte in 2019. In september reden de eerste treinen al over het extra spoor tussen Zevenaar en Didam.

Tunnel in plaats van overweg

In plaats van de spoorovergang aan de Babberichseweg in Zevenaar is er nu een fiets- en voetgangerstunnel. Hierdoor kan iedereen veilig aan de andere kant van het spoor komen. De verkeerssituatie is ook aangepast. Op 17 april is de tunnel in gebruik genomen. Het markeert het einde van een enorm karwei. In het artikel 'Onder druk ontstaan de mooiste resultaten' lees je hoe alle partijen het project hebben ervaren.

Wil je meer informatie over wat we gedaan hebben en de beelden daarbij? Kijk dan op de projectpagina Spoorverbetering Zevenaar-Didam-Wehl.

 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers