Zevenaar

Station Zevenaar ligt dicht aan de Duitse grens, en is een knooppunt in het internationale spoornetwerk. Want ten oosten van dit station komen de goederentreinen van de Betuweroute en de reizigerstreinen vanuit Arnhem en Duitsland bij elkaar. De huidige spoorlijn tussen Zevenaar en Duitsland is niet berekend op de forse groei van vooral het goederenvervoer. Wat óók effect heeft op het reizigersvervoer. Daarom maakt ProRail het spoor hier klaar voor de toekomst.

Extra spoor voor goederenvervoer

Meer ruimte voor het goederenvervoer. Daarom komt er tussen Zevenaar en Oberhausen een derde spoor bij. In Nederland gaat het om een stuk spoor van 3 kilometer. In Duitsland komt er 70 kilometer nieuw spoor bij, tussen Emmerich en Oberhausen. Zo sluit de Betuweroute beter aan op het Duitse spoornetwerk. Ook hoeven (snelle) reizigerstreinen en goederentreinen minder op elkaar te wachten. En er ontstaat ruimte voor de nieuwe regionale treindienst van Arnhem naar Düsseldorf.

Door de ombouwwerkzaamheden voor de aanleg van dit derde spoor, moet het treinverkeer soms omrijden. Hoe we dat opvangen, leest u op de pagina Betere aansluiting Betuweroute richting Duitsland.

Sneller en betrouwbaarder reizen

Ook reizigers moeten kunnen vertrouwen op snel en comfortabel vervoer. Ten oosten van Zevenaar passen we daarom het spoor aan. Op het traject Zevenaar-Didam komt een tweede spoor, en gaan de treinen met een hogere snelheid rijden. Dat betekent kortere reistijden op het traject Wehl – Arnhem en betere aansluitingen op het station Arnhem.

Bekijk alle projecten in Zevenaar en omgeving

Nieuws

Archeologische vondsten in Didam

Didam
Langs het spoor in Didam zijn 'kijkgaten' gegraven om de waarde van de archeologische vindplaats vast te stellen
ProRail en aannemer Strukton Rail zijn al enkele maanden bezig met de voorbereidingen voor de ‘Spoorverbetering Zevenaar-Didam’. Op sommige plaatsen zijn al zichtbare activiteiten rondom het spoor waar te nemen zoals het afzetten van werkterreinen. Ook is deze week gestart met het uitvoeren van archeologisch onderzoek in Didam. Met resultaat!
Gepubliceerd op

Werkzaamheden tot 30 juli op een rijtje

Werkzaamheden bovenleiding
De aanleg van het derde spoor tussen Zevenaar-Oost en de Duitse grens vordert gestaag. Vanaf woensdag 18 juli wordt er in een aangesloten periode gewerkt tot maandag 30 juli. Omwonenden ontvangen zeer binnenkort de informatiebrief over deze werkzaamheden. Vooruitlopend op deze periode van 12 dagen met werkzaamheden zijn er nog enkele activiteiten in weekenden of doordeweekse nachten gepland. Hieronder het overzicht.
Gepubliceerd op

Werkzaamheden weekend 8-11 juni

Werken aan de bovenleiding bij Zevenaar
Komend weekend werken we in een aaneengesloten periode aan de aanleg van het derde spoor bij Zevenaar. De werkzaamheden vinden plaats tussen het Holthuizerpad en de Duitse grens, vanaf de nacht van vrijdag op zaterdag tot en met de nacht van zondag op maandag. Het gaat vooral om werkzaamheden aan de bovenleiding, deze werkzaamheden zijn 's nachts en overdag. De andere werkzaamheden vinden alleen overdag en zaterdagavond plaats.
Gepubliceerd op