Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Spoorvernieuwing Heerlen

Nieuws

14 september 2020

In Heerlen en omgeving vernieuwen we op zaterdag 19 en zondag 20 september delen van het spoor, zoals spoorstaven en wissels. Dat doen we om te zorgen dat treinen comfortabel en veilig van het spoor gebruik kunnen blijven maken. Als gevolg van de werkzaamheden rijden er tijdens dat weekend geen of minder treinen en zetten de vervoerders snel- en stopbussen in voor reizigers.

Gevolgen treinverkeer

Dagelijks rijden er honderden treinen over het spoor. Door de belasting slijten spoorstaven, dwarsliggers en stenen. We vernieuwen daarom delen van het spoor gemiddeld eens in de twintig tot dertig jaar. Dat doen we bij voorkeur in periodes waarin er minder reizigers gebruik maken van het spoor, zoals in de weekenden of in vakantieperiodes. Omdat we 24 uur per dag doorwerken ondervinden omwonenden mogelijk hinder. Zij worden vooraf per brief over de werkzaamheden geïnformeerd.

Op zaterdag 19 en zondag 20 september werkt aannemer VolkerRail non-stop door. Er is dan van en naar Heerlen geen of minder treinverkeer mogelijk. NS en Arriva zetten snel- en stopbussen in. We adviseren reizigers altijd vlak voor vertrek een reisplanner te raadplegen voor het beste advies.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers