Spoorvernieuwing in het weekend van 18 en 19 maart

Nieuws

16 maart 2017

ProRail is verantwoordelijk voor een veilig en betrouwbaar spoornetwerk. In het weekend van 18 en 19 maart vernieuwen we het spoor op een paar plaatsen in het land. Check daarom vóór vertrek de Reisplanner.

Rond Roosendaal

In Roosendaal vernieuwt ProRail deze maand 900 meter spoorstaaf, 5.000 ton ballast, 2.000 dwarsliggers en 14 wissels. Komend weekend vernieuwen we de kabels die nodig zijn voor de aansturing van de seinen en wissels. In het weekend van 25 en 26 maart ronden we de werkzaamheden af. Kijk op www.ns.nl voor de aangepaste dienstregeling.

Schiedam - Hoek van Holland

ProRail en de gemeente Rotterdam werken komend weekend aan de Hoekselijn. Treinverkeer tussen Schiedam en Hoek van Holland is dan niet mogelijk. Het gaat om voorbereidingen voor het loskoppelen van het spoor van Schiedam tot en met Hoek van Holland van het hoofspoornet. Op deze lijn gaat de gemeente Rotterdam vanaf april bouwen aan een metroverbinding. Op dit moment kan materiaal zoals spoorstaven en ballast nog via het spoor worden geleverd. Na de ontkoppeling, in het eerste weekend van april, kan dat alleen nog met vrachtwagens.

Rond Zaandam

Ook in de buurt van Zaandam werkt ProRail aan het spoor. We werken aan de Zaanspoorbrug en in één van de tunnelbuizen van de Hemtunnel. Daar brengen we nieuwe branddeuren en calamiteitenverlichting aan. Ook deze werkzaamheden hebben gevolgen voor het treinverkeer.

Bij Zevenaar

Er rijden dit weekend geen (internationale) treinen tussen Arnhem en Duitsland. Vanwege het groeiende (internationale) reizigers- en goederenvervoer werkt ProRail aan een betere aansluiting met Duitsland. Een veilige spooromgeving voor reizigers en wegverkeer is hierbij belangrijk. Bij Zevenaar wordt een calamiteitenperron met overpad aangelegd tussen de sporen.

 

 

 

 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers