Spoorwegovergang Odijkerweg bij station Driebergen-Zeist gaat definitief dicht

Nieuws

13 december 2019

Vanaf maandag 16 december is de overweg Odijkerweg bij station Driebergen-Zeist definitief afgesloten voor alle verkeer. De Odijkerweg loopt dan van beide kanten richting de voormalige overweg dood. Alle verkeer gaat dan via de onderdoorgang in de Hoofdstraat. Maandagochtend staan er verkeersregelaars om het begin van deze nieuwe situatie in goede banen te leiden. Weer een overweg minder!

Vier rijbanen door de onderdoorgang Hoofdstraat

De onderdoorgang onder het spoor heeft vier rijbanen in plaats van de tijdelijke twee die er tot nu toe waren. Een flinke verbetering dus. Door nieuwe verkeerslichten op de kruising tussen Hoofdstraat en Stationsweg kan verkeer komend vanaf de Stationsweg per 16 december ook linksaf richting Zeist. Verkeer vanuit Odijk kan zo ook via de onderdoorgang Hoofdstraat naar Zeist.

Het gaat nu heel snel...

BAM bouwt het stationsgebied in opdracht van ProRail en de afgelopen maanden is er veel werk verzet. De monumentale en de nieuwe perronkappen zijn geplaatst, de nieuwe fietsbrug is ingehangen en de eerste bomen zijn geplant. Zo krijgt het stationsgebied langzaam maar zeker zijn definitieve vorm. Het fietspad onder het spoor door, als verbinding tussen zuid en noord, gaat op 2 maart open. Tot 2 maart dus nog even omrijden maar het zijn de laatste loodjes. Medio februari 2020 gaat ook de nieuwe fietsenstalling open.

Laatste buitendienststelling

Vanaf 22 februari 2020 is er nog een 9-daagse buitendienststelling. Er rijden dan geen treinen tussen Utrecht Centraal en Ede-Wageningen / Rhenen. Dat is onder meer nodig om de 4-sporigheid te realiseren. In maart 2020 is het nieuwe stationsgebied klaar.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers