Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Spoorwensdagen 2020 geannuleerd vanwege coronavirus

Nieuws

19 maart 2020

Tweehonderd vrijwilligers van ProRail en NS stonden klaar om eind mei door heel Nederland spoordromen te laten uitkomen. Helaas gaan deze altijd weer feestelijke Spoorwensdagen dit jaar niet door vanwege de maatregelen tegen het coronavirus.

Een jaar later

Voor de Spoorwensdagen op 26 en 27 mei 2020 waren al tweehonderd vrijwilligers van ProRail en NS aangemeld. De teller voor het aantal ingediende wensen stond al op honderdvijftig. Alle mensen achter deze wensen moeten nu een jaartje wachten.

Nieuwe editie in 2021

"Het valt zwaar dit besluit te nemen", laat het bestuur van de Spoorwensdagen laat weten. "Maar gegeven de situatie door het coronavirus is er geen andere keuze. De gezondheid van de deelnemers en vrijwilligers staat voorop. 

Alle vrijwilligers en wensen die zijn aangemeld houden wij vast tot volgend jaar. Begin 2021 nemen wij contact op om te inventariseren of deze ook weer mee willen doen voor de editie van dat jaar. Ook dan hopen we weer op al dat enthousiasme te kunnen rekenen."

Meer informatie vind je op spoorwensdagen.nl.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers