Kijk live mee met opening van station Rotterdam Alexander

Nieuws

10 juli 2020

Het vernieuwde station Rotterdam Alexander wordt vrijdag 10 juli 2020 door ProRail, NS, RET, Gemeente Rotterdam en MRDH virtueel geopend.

Om 13.30 uur wordt de officiële opening live uitgezonden op het Youtubekanaal van NS. Het is voor het eerst in Nederland dat een station digitaal wordt geopend. Hierdoor is het voor iedereen mogelijk om live mee te kijken. Met de oplevering van het grondig vernieuwde station Rotterdam Alexander hebben vrijwel alle stations in Rotterdam een facelift ondergaan. Alleen Rotterdam Lombardijen en Rotterdam Stadion staan nog op de lijst voor vernieuwing.

Rotterdam Alexander

De stationshal van Rotterdam Alexander is onder leiding van NS compleet vernieuwd. Het nieuwe gebouw brengt alles samen onder één dak; metro en trein, meer faciliteiten en door gebruik van veel glas betere sociale veiligheid. Daarnaast is het in het vernieuwde station ook makkelijker, sneller en veiliger overstappen. ProRail heeft de liften, roltrappen, perrons en perronkappen vernieuwd. De komende periode bouwen we ook nog samen met de gemeente een spiksplinternieuwe fietsenstalling. Daarmee heeft het voorheen wat kleurloze station een complete facelift ondergaan, waardoor reizigers nu prettiger kunnen reizen en verblijven op het station.

Rotterdam Centraal

ProRail heeft met de opening van Rotterdam Alexander weer een mooi opgeknapt station bij. Wij hebben sinds 2014 drie stations grondig verbouwd en zijn met één station nog druk bezig. De grootste vernieuwing is natuurlijk het nieuwe Rotterdam Centraal geweest, in 2014. Dit iconische station is tot stand gekomen in samenwerking met NS en gemeente Rotterdam. Het gebouw is een lust voor het oog en is aangenaam voor reiziger en passant.

Blaak

In de schaduw van het centrale station heeft ProRail ook Rotterdam Blaak de afgelopen jaren flink gerenoveerd en vernieuwd. Zo is de markante kap van het station grondig schoongemaakt, zijn de perronomgangen ‘open gemaakt’ om het station overzichtelijker en sociaal veiliger te maken en is de bewegwijzering op het station aangepast zodat mensen makkelijker hun weg vinden.

Noord

Op Rotterdam Noord zijn we nog bezig met de bouw van liften en hellingbanen zodat mensen met een beperking makkelijker zelf de trein kunnen nemen.

Zuid, Lombardijen en Stadion

Op Rotterdam Zuid heeft ProRail schilderwerk laten doen en tegels laten vervangen. Op station Rotterdam Lombardijen vervangen we nog dit jaar de liften. Voor Rotterdam Stadion worden momenteel plannen gemaakt in verband met het nieuwe stadion voor voetbalclub Feijenoord en de nieuwe woonwijk Feijenoord City.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers