Drie minuten stil

Aanstaande zaterdag 20 april, om 22.30 uur, ligt het treinverkeer drie minuten stil. Het is een signaal: geweld in het openbaar vervoer moet stoppen. ProRail ondersteunt dit protest.

Lees meer

Spoorwerk en tegeltje wisselen op Den Haag Centraal

Nieuws

14 maart 2024

Op Den Haag Centraal is aan sporen en perrons gewerkt van 9 tot en met 13 maart. Dit hoort bij de grote vernieuwing en herinrichting van het emplacement. Omdat ook perron 9 tijdelijk afgesloten was, konden we daar gelijk ‘vieze tegels’ uitwisselen. Samen met aannemer BAM werkten we de afgelopen vijf dagen onder andere aan bovenleidingen, treinbeveiliging en aan kabels en leidingen. We hebben spoor vernieuwd, én het gehele perron 10 buiten de perronkap.

Vieze vlek spoor 9

Menig treinreiziger was het opgevallen: op perron 9 lag een grote vieze vlek. De vlek was zo bekend dat hij een eigen Instagramaccount kreeg: viezevlekspoor9, met maar liefst 2.500 volgers. De vlek ontstond door een lek in de bodem van het busplatform boven het station. Hoogste tijd dus om de vieze tegels te vervangen door nieuwe.

 • Werk aan de treinbeveiliging
  Werk aan de treinbeveiliging
 • Het nieuwe bovenleidingsportaal wordt geplaatst
  Het nieuwe bovenleidingsportaal wordt geplaatst
 • De vieze tegels worden vervangen
  De vieze tegels worden vervangen
 • De beheerder van het account @viezevlekspoor9 krijgt een tegel mee naar huis
  De beheerder van het account @viezevlekspoor9 krijgt een tegel mee naar huis
 • Het betonwerk wordt gerepareerd
  Het betonwerk wordt gerepareerd

Vragenlijst

Wij zijn benieuwd hoe je de werkzaamheden op Den Haag Centraal ervaren hebt. Heb je er last van gehad? En (hoe) wil je op de hoogte gehouden worden over het vervolg? Jouw mening helpt ons bij het beter uitvoeren van de werkzaamheden in de komende jaren. Wij nodigen je daarom uit om de vragenlijst in te vullen.

Vul de vragenlijst in Vul de vragenlijst in

Spoorlayout Den Haag

De werkzaamheden zijn onderdeel van een geheel nieuwe spoorlayout op Den Haag Centraal. Die maakt het mogelijk om straks meer treinen te rijden en de rijsnelheid te verhogen. Daardoor wordt de betrouwbaarheid van de dienstregeling beter. Voor reizigers betekent dat nog makkelijk en prettiger reizen tussen Den Haag en steden als Leiden, Gouda en Rotterdam.  

Lees meer over dit project Lees meer over dit project

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers