Spoorwerk tijdens Pinksteren

Nieuws

21 mei 2021

Om ons druk bereden spoornetwerk en bijbehorende infra in goede conditie te houden, werkt ProRail tijdens het Pinksterweekend op verschillende plaatsen in het land aan het spoor en stations. Ga je dit weekend op pad met de trein? Voorkom dan verrassingen en check vóór vertrek de reisplanner van je vervoerder.

Tussen Den Dolder en Amersfoort

Wij gaan het spoor vernieuwen tussen Den Dolder en Amersfoort. Dit werk wordt uitgevoerd door grote machines die spoorstaven en dwarsliggers vervangen. Het spoor kan zo weer jaren mee. Deze werkzaamheden vinden dag en nacht aaneengesloten plaats. Er wordt gestart in de nacht van vrijdag op zaterdag en ze duren tot dinsdagochtend.

Grote machines vernieuwen het spoor
Grote machines vernieuwen het spoor

Op stations Soestdijk en Soest

Op station Soestdijk vernieuwen we de perronwand, brengen we het perron op de juiste hoogte en wordt de bestrating vervangen door circulaire tegels, die milieuvriendelijker zijn. Zo kunnen reizigers weer gemakkelijker in en uit de trein stappen en ziet het station er weer netjes uit. Deze werkzaamheden vinden dag en nacht aaneengesloten plaats en duren van vrijdagnacht tot dinsdagochtend.

Op station Soest werkt de aannemer aan verschillende zaken op het station. Zo wordt er ballast tussen de sporen aangevuld, de perronbestrating afgemaakt en perronrandmarkering aangebracht. Deze werkzaamheden vinden overdag plaats op Pinkstermaandag.

Tussen Blauwkapel en Groenekan

Tussen Blauwkapel en Groenekan gaan we twee wissels vernieuwen rondom de Groenekanseweg omdat deze wissels aan het einde van hun levensduur zijn. De werkzaamheden vinden dag en nacht aaneengesloten plaats, vanaf de nacht van vrijdag op zaterdag tot dinsdagochtend.

Geen treinverkeer

Tijdens de werkzaamheden in het pinksterweekend rijden er op bovenstaande locaties geen treinen. Wilt je reizen met het OV? Kijk dan voor actuele reisinformatie op de reisplanners van de vervoerders.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers