Werkzaamheden op en rond Amersfoort Centraal

We werken in Amersfoort om het belangrijke knooppunt klaar te maken voor de toekomst. Treinen rijden minder of helemaal niet, maar de stad blijft bereikbaar.

Lees meer

Staatssecretaris rondgeleid op station Zwolle

Nieuws

30 januari 2017

ProRail leidde vanmorgen samen met NS, gemeente en provincie staatssecretaris Dijksma rond op station Zwolle. Hoe maakt ProRail samen met de andere partners het station en de spooromgeving klaar voor de toekomst?

Grootste klus

Op en rond station Zwolle gaat ProRail de komende jaren flink aan de slag. Projectmanager Allart Maijers liet de staatssecretaris zien wat al gebeurd is en welke plannen nog op de rol staan. Aan winkels en overkapping wordt gewerkt met als doel het station nog meer open richting de stad te maken. Maar de grootste klus voor ProRail is de aanpassing van het spoorknooppunt aan de oostzijde van het station. Om meer treinen te kunnen verwerken bouwt ProRail extra sporen, perrons en een dive-under tussen Zwolle en de splitsing bij Herfte.  

Bus

Bussen aan de voorzijde krijgen een nieuwe plek achter het station. ProRail bouwt daarom de komende jaren in opdracht van gemeente Zwolle een speciale busbrug, zodat de bussen de zuid kant en het nieuw te bouwen busstation kunnen bereiken. 

Fietsenstalling

ProRail gaat ook aan de slag met de fietsenstalling: er komt zowel voor als achter het station een flinke uitbreiding van de fietsparkeercapaciteit. Een deel van de stalling wordt ondergronds aangelegd. 

 

 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers