Start bouw nieuwe onderdoorgang Goes

Nieuws

23 augustus 2018

Goed nieuws: weer een overweg die wordt opgeheven. Ditmaal in Goes. Daar is vanmiddag het startsein gegeven voor de bouw van een nieuwe onderdoorgang bij de Van Hertumweg.

Met de vlaggen van ProRail, de gemeente en aannemer Gebr. de Koning in top kan de bouw van de onderdoorgang nu officieel beginnen. En dat is goed nieuws voor trein- en wegverkeer. Auto’s, fietsers, voetgangers en treinen kunnen elkaar straks veilig kruisen zonder kans op storingen of ongelukken. ProRail is blij met iedere overweg die wordt opgeheven. 

Hijsen van de vlag
Hijsen van de vlag

Wendy de Wild regiodirecteur van ProRail, wethouder Loes Meeuwisse en directeur Dirk Jan Teeuw van aannemersberdrijf gebr. de Koning hijsen de vlaggen op het bouwterrein in Goes 

Van Hertumweg 

De onderdoorgang bij de Van Hertumweg ligt vlakbij het het bus- en treinstation. Onder het spoorviaduct komen twee rijstroken te liggen voor vracht- en wegverkeer. Daarnaast komt er aan één zijde een hoger gelegen dubbelzijdig fiets- en voetpad. Op het viaduct zelf komen drie sporen te liggen met aan één kant een fietspad. Onderstaand filmpje toont de nieuwe situatie in vogelvlucht. 

Bekijk: Impressie spooronderdoorgang

De bouw 

De bouw van de onderdoorgang neemt ongeveer 1,5 jaar in beslag. Een aantal werkzaamheden kan alleen maar worden uitgevoerd wanneer er geen treinen rijden. Hiervoor zijn drie weekenden vastgelegd. Eentje in de herfstvakantie en twee in de eerste helft van 2019. Hoogtepunt wordt het inrijden van de tunneldekken. Als alles loopt volgens plan wordt de onderdoorgang begin 2020 opgeleverd. De bouw valt te volgen via een webcam

Geluidsschermen 

Gelijktijdig met de bouw van de onderdoorgang worden er bij de Van Hertumweg ook nog geluidsschermen geplaatst. In de rest van Goes is dat al gebeurd. Deze schermen worden 1 tot 2 meter hoog en sluiten aan op de reeds geplaatste schermen.

 Meer informatie vindt u op www.goesbeterbereikbaar.nl 

 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers