Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Start spoorse werk­zaamheden

Nieuws

6 februari 2019

De werkzaamheden aan het spoor voor het project Groningen Spoorzone gaan beginnen. Op ‘De Vork’, in de splitsing tussen de sporen naar Assen en Winschoten, start aannemer Strukton binnenkort met de bouw van zogenaamde opstelsporen. Tussen Haren en Groningen Europapark treffen zij bovendien voorbereidingen voor de bouw van een extra spoor. In de periode van zaterdag 16 februari 01:00 uur t/m woensdag 20 februari 06:00 uur wordt er dag en nacht gewerkt. Er is dan geen treinverkeer mogelijk.

Werkzaamheden ‘De Vork’

Sinds 2017 wordt er al gewerkt bij ‘De Vork’. Zo is er in juli van dat jaar 320.000 kuub zand gestort als ondergrond voor de opstelsporen en is er gestart met de aanleg van het archeologisch wandelpark.
In bovengenoemd weekend worden er twee wissels geplaatst in het bestaande spoor. Deze zorgen ervoor dat treinen straks naar het opstelterrein kunnen. Verder wordt de eerste 150 meter spoor gelegd en krijgt de overweg Rouaanstraat (die alleen personeel toegang geeft tot het opstelterrein) een beveiligde spoorwegovergang.

Werkzaamheden tussen ‘De Vork’ en station Groningen Europapark

Aannemer Strukton start in februari ook met de voorbereidingen voor het extra spoor tussen ‘De Vork’ en station Groningen. Om ruimte te maken, passen ze sporen aan bij Groningen Losplaats. Dat ligt tussen station Groningen Europapark en ’De Vork'.

Werkzaamheden station Groningen Europapark

Op station Groningen Europapark wordt het komend jaar ook gewerkt. Aan de kant van de Helperzoom komt een extra perron, voorzien van een lift en een trap.  In februari start daarvoor de voorbereiding.

Bussen vervangen treinen

In de periode van 16 t/m 24 februari wordt er in Noord-Nederland op meerdere plekken  op en rond het spoor gewerkt. Er rijden op diverse trajecten bussen in plaats van treinen. Raadpleeg  uw reisplanner voor vertrek.

 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers