Vervolg bodemonderzoek langs spoor in Vught

Nieuws

Vanaf medio augustus gaat het bodemonderzoek verder in Vught. Voor dit bodemonderzoek neemt geo-specialist Fugro monsters op circa 100 plekken in de groenstroken, stoepen en straten naast de spoorbaan. Met speciale meetapparatuur brengen zij de bodemlagen in kaart.

Hoe en waarom

De werkzaamheden zijn een vervolg op het bodemonderzoek dat begin juni is uitgevoerd. Toen kwam er een speciale meetmachine op een trein naar Vught om het bodemonderzoek in de spoorbaan uit te voeren. Hoe dat in zijn werk ging en waarom wij dit doen legt bouwmanager Bas Rodigas uit in dit filmpje.

Bekijk: Bekijk hier het filmpje waarin bouwmanager Bas Rodigas uitleg geeft bij het bodemonderzoek

Wanneer

De onderzoeken langs de spoorbaan vinden overdag plaats. Daarnaast moeten er in de bodem onder het spoor onderzoek plaatsenvinden, deze zijn gepland tijdens de nachten van:

  • 31 augustus 2021, dinsdag op woensdag
  • 1 september 2021, woensdag op donderdag
  • 5 september 2021, zondag op maandag
  • 7 september 2021, dinsdag op woensdag

De werkzaamheden in de nacht vinden vooral op het spoor plaats. Dit kan hoorbaar zijn voor de omwonenden. Wij doen er alles aan om overlast te voorkomen.

Waarom bouwen wij?

Tussen ‘s-Hertogenbosch en Vught passen we het spoor aan om in de toekomst meer treinverkeer mogelijk te maken. Er komt een vierde spoor bij tussen ‘s-Hertogenbosch en Vught-Noord en wij leggen in Vught de twee sporen richting Eindhoven verdiept aan. Om dit mogelijk te maken is het nodig om twee tijdelijke sporen ten westen van de huidige sporen aan te leggen. Hiervoor is het noodzakelijk dat we precies weten hoe de bodemopbouw is en wat de kwaliteit van de bodem is voordat we starten met de bouw.

Op dit moment bevindt het project zich in de voorbereidingsfase voor de bouw. De verdiepte ligging van de sporen in Vught is uiteindelijk een grote verbetering voor de leefbaarheid van de inwoners van Vught. Hoe de toekomstige situatie eruit komt te zien, kunt u bekijken op de online tracékaart.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers