Start werkzaamheden onderwaterbeton Groningen vervroegd

Nieuws

26 augustus 2021

De geplande werkzaamheden voor de stort van het onderwaterbeton in de het eerste deel van de bouwkuip van de ondergrondse voetgangerspassage, fietstunnel en fietsenstalling aan de zuidzijde van station Groningen starten op vrijdag 27 augustus om 00:00 uur in plaats van 03:00 uur.

Alleen betonstort

Strukton heeft voor die tijd de wanden al schoon, en ook de laag grind van 15 cm die de bodem vormt aangebracht. Dit hoeft dus niet meer in de nacht van donderdag op vrijdag. Er kan direct gestart worden met het storten van de vloer van onderwaterbeton, dat in één keer moet gebeuren. In totaal wordt er 1462 m3 beton gestort en het werk is uiterlijk vrijdagavond 22:00 uur klaar. Het pompen van het beton zorgt naar verwachting niet voor overmatige hinder in de omgeving.

De 10 vrachtwagens, die met zo’n 147 ritten het beton aanvoeren vanaf de Betoncentrale Groningen, rijden via de busbaan langs het spoor (Koeriersterweg).

Via de webcam is het werk boven water van afstand te volgen.

Meer over:

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers