Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Start werkzaamheden Spoorboog Hoogeveen

Nieuws

26 juli 2021

ProRail gaat in het voorjaar van 2022 het spoor aan beide zijden van station Hoogeveen aanpassen voor een betere overstap voor reizigers in Groningen en Zwolle. Op 9 augustus beginnen de voorbereidende werkzaamheden hiervoor. Die bestaan uit het uitzetten van werkgrenzen, ecologische opnames, het plaatsen van veiligheidshekwerken voor medewerkers, grondonderzoek, kap- en snoeiwerkzaamheden en grondwerkzaamheden.

Hekken voor veilig werken

De werkzaamheden vinden vooral overdag plaats terwijl er treinen rijden. Om ervoor te zorgen dat medewerkers veilig langs het spoor kunnen werken plaatst aannemer VolkerRail op diverse plekken langs het spoor rood-witte veiligheidshekken.

Om ruimte te maken voor de aanpassingen is het noodzakelijk om op diverse plekken langs het spoor tussen het Bethesda ziekenhuis en de Toldijk/Pesserstraat bomen en bosplantsoen te verwijderen. Er zijn afspraken gemaakt met de gemeente over het herplanten van gemeentelijke groen.   

Nieuwe ondergrond

Op diverse plekken verleggen we het spoor. Dit spoor komt op een nieuwe ondergrond, ofwel baanlichaam. Het aanbrengen van zand voor het baanlichaam start ook binnenkort. Zo heeft het zand tijd om in te klinken en ontstaat er een stevige ondergrond waar volgend jaar mei het nieuwe spoor op gebouwd kan worden.

Aanleg bouwweg

Voor de aan- en afvoer van materialen wordt een tijdelijke bouwweg aangelegd vanaf de Kinholtsweg langs en achter het AZC/HTL Hoogeveen. Deze weg gebruikt VolkerRail voornamelijk voor de werkzaamheden ter hoogte van het Bethesda ziekenhuis.

Het gaat om onder meer het afvoeren van kap- en snoeiafval en de aanvoer van zand voor het maken van het nieuwe baanlichaam. Aan- en afvoer voor de werklocaties nabij de A28 en tussen de Toldijk en Middenveldweg gebeurt via de Toldijk en Middenveldweg. Dit zorgt tijdelijk voor extra vrachtverkeer in die omgeving.

Planning

De komende maanden treffen we de voorbereidingen voor de grootschalige werkzaamheden die gepland staan voor de periode van 7 mei tot en met 23 mei 2022. Dan wordt het spoor verlegd, bestaand spoor vernieuwd, het station aangepast en de overweg Toldijk verlegd. In die periode zijn er dag en nacht werkzaamheden en is er geen treinverkeer mogelijk.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers