Starthandeling viaduct Hessenweg

Nieuws

26 februari 2018

Met de onthulling van een bouwbord hebben gedeputeerde Bert Boerman en directeur ProRail Noord-Oost Jan Mulder op vrijdag 23 februari het startsein gegeven voor de bouw van het spoorviaduct in het nieuwe tracé van de N340. Voor het verbeteren van de verkeersveiligheid, leefbaarheid en doorstroming van het verkeer tussen Zwolle en Ommen wordt een deel van de Hessenweg verlegd. De nieuwe weg kruist de spoorlijn Zwolle-Meppel ongeveer 300 meter ten noorden van de huidige weg. Het viaduct over het spoor is het eerste bouwwerk binnen het project Vechtdal Verbinding en is naar verwachting eind 2018 gereed.

Werkzaamheden

Het viaduct wordt in het open veld gebouwd. Salverda Bouw start daarom eind februari met de aanleg van een tijdelijke bouwweg. Eind maart beginnen de zandtransporten.

Maatregelenpakket

Voor het verbeteren van de provinciale wegen N340/N48 Zwolle-Ommen en N377 Lichtmis-Slagharen heeft de provincie Overijssel een pakket aan maatregelen ontwikkeld. De aanbesteding voor de uitvoering van deze werkzaamheden gaat dit voorjaar van start. Na de gunning van het werk eind 2018, kan de schop in 2019 de grond in. Het spoorviaduct wordt vooruitlopend gerealiseerd en maakt straks onderdeel uit van het nieuwe tracé van de N340.
 

 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers