Startschot voor tunnels in Veenendaal

Nieuws

Gepubliceerd op 7 februari 2018 - Laatste update: 16 augustus 2020 13:39 uur

In de toekomst zullen op de corridor Schiphol - Utrecht - Nijmegen meer treinen gaan rijden. ProRail maakt dat mogelijk door in Veenendaal twee onderdoorgangen onder het spoor aan te leggen, zodat een overweg kan verdwijnen. Woensdag 7 februari geven alle samenwerkende partijen het startschot.

Ruimte voor meer treinen

Aan de noordzijde van Veenendaal worden in de komende jaren twee onderdoorgangen onder de spoorbaan Utrecht-Arnhem aangelegd: één voor auto’s en één voor fietsverkeer. De onderdoorgangen zijn naar verwachting eind 2019 klaar. De bereikbaarheid en veiligheid van en in Veenendaal is dan verbeterd omdat er een overweg kan worden opgeheven. En er kunnen meer treinen rijden, dus ook prettig voor treinreizigers. Meer informatie is te vinden op http://www.voorpoort.nl 

Samenwerking

De aanleg van de spooronderdoorgangen vindt plaats op de grens van de provincies Utrecht en Gelderland, en de gemeenten Ede, Renswoude en Veenendaal. Het project komt mede voort uit het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS) van de Rijksoverheid. ProRail is verantwoordelijk voor de voorbereiding en uitvoering van het project. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat financiert het project. Samen zorgen deze partijen voor de twee onderdoorgangen en aanpassing van de wegen in het gebied.

 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers