Station Amsterdam RAI beperkt bereikbaar met de lift

Nieuws

6 februari 2023

ProRail gaat op station Amsterdam RAI de liftinstallatie naar spoor 3 en 4 vervangen. Dit is nodig omdat de levensduur van de liftinstallatie bijna ten einde is. Van 27 februari tot begin mei is de lift naar spoor 3 en 4 daarom buiten dienst. Perron 3 en 4 is tijdens de werkzaamheden bereikbaar via de (rol)trappen. De lift op spoor 1-2 op station Amsterdam RAI is wel gewoon bereikbaar.

Omreizen via Duivendrecht

Wil je naar station Amsterdam RAI reizen vanuit de richting Weesp? En is het reizen per trein voor jou uitsluitend mogelijk met behulp van de liften op het station? Hou er dan rekening mee dat je moet omreizen.

Je stapt tijdens de werkzaamheden uit op station Duivendrecht. Om vanaf daar verder te reizen, kun je gebruik maken van een taxi. Die rijdt dan naar station Amsterdam RAI. ProRail betaalt de taxikosten. Je kunt de taxi bestellen via NS Klantenservice, bereikbaar op telefoonnummer 030 – 235 78 22. Houd rekening met 30 minuten extra reistijd. Plan je reis via de NS Reisplanner.

Gestrand

Ben je uitgestapt op spoor 3-4 op station Amsterdam RAI en kom je er ter plekke achter dat de lift niet werkt? Stap dan in een trein richting Amsterdam Zuid en stap daar uit. Hier neem je vanaf spoor 2 de trein terug richting station Amsterdam RAI. Je komt aan op spoor 2 waar je vervolgens met de lift het station kunt verlaten. Je kunt vanaf Amsterdam Zuid ook de taxi bestellen via NS Klantenservice, bereikbaar op telefoonnummer 030 – 235 78 22. Die rijdt dan naar station Amsterdam RAI. ProRail betaalt de taxikosten.

80 nieuwe liften

ProRail vervangt de komende tien jaar zo’n 80 liften op 30 stations. In de regio vervangen we, naast die op station Amsterdam RAI, ook de liften op stations Schiphol Airport en Heemstede-Aerdenhout.

Lees meer hierover Lees meer hierover

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers