Station Den Helder Zuid beter toegankelijk door liften en assistentie

28 november 2019

ProRail en NS hebben de handen ineen geslagen om de toegankelijkheid van station Den Helder Zuid te verbeteren. Wij hebben liften geplaatst en trappen opgeknapt en NS verleent voortaan assistentie aan mensen met een beperking als die dat aanvragen.

Toegankelijkheid

ProRail en NS vinden dat iedereen zelfstandig met de trein moet kunnen reizen, ook mensen met een functiebeperking. Daarom werkt ProRail voortduren aan een 'treinreis zonder obstakels' instap van perrons naar treinen tot aan trapleuningen met braille-informatie. Maar ook, zoals op station Den Helder Zuid, om liften die toegang geven tot de perrons.

Assistentieverlening

Tegelijk met de aanpassingen van ProRail begint NS met assistentieverlening op dit station, waardoor mensen in een rolstoel nu goed van en naar Den Helder Zuid kunnen reizen. Station Den Helder Zuid is daarmee het 131ste treinstation in Nederland waar reizigers van de dienst Assistentieverlening Gehandicapten (AVG) gebruik kunnen maken.

 

 

 

 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers