Station Deurne genomineerd voor Britse stationsaward

Station Deurne maakt 3 oktober kans op een internationale prijs: de Community Rail Awards. Deurne dankt de nominatie aan de metamorfose die de stationsomgeving heeft ondergaan. Op initiatief van de stationcoöperatie Deurne is het gebied samen met ProRail, de gemeente, NS en bewoners omgetoverd tot een vrolijke en groene omgeving die voor reizigers en omwonenden prettig en veilig aanvoelt.
De vernieuwde wachtruimte op station Deurne
De vernieuwde wachtruimte op station Deurne

Het Noord-Brabantse Deurne is genomineerd in de categorie 'It's your station' (Het is jouw station) en zit bij de laatste drie kanshebbers. Donderdagavond worden de winnaars bekendgemaakt tijdens een gala-avond in het Engelse Telford. Wij hopen natuurlijk van harte dat de Coöperatie Stationspark Deurne de prijs mee naar huis neemt. 

Trots! 

Regiodirecteur Wendy de Wild van ProRail: “In Deurne is echts iets bijzonders gebeurd. Dankzij het enthousiasme van de Coöperatie Stationspark Deurne hebben we de handen ineengeslagen en met elkaar de stationsomgeving mooier, veiliger en groener gemaakt. Daardoor maken we van de trein een nog aantrekkelijker vervoersmiddel. Het is fantastisch dat na het winnen van de Pluk van de Pettefletprijs in 2015 de coöperatie nu ook kans maakt op een internationale prijs. Wij gaan de komende dagen heel hard voor ze duimen!”

Technische ruimte aangekleed met foto's

Van grijs naar groen 

Dankzij veel groen, het gebruik van foto's, de plaatsing van een drinkwaterpunt, een muurschildering en het opknappen van de wachtruimte  is de stationsomgeving in Deurne omgetoverd van een saai grijs gebied in een prettige omgeving voor bewoners en reizigers. En dat sluit perfect aan op onze doelstelling om van stations een aangename plek te maken waar het voor reizigers prettig verblijven is. 

Drinkwaterpunt in Deurne

Gepubliceerd op