Met nieuwe kap en klok weer bij de tijd in Geldermalsen

Nieuws

29 maart 2021

Weer bij de tijd: station Geldermalsen kreeg vanmorgen een nieuwe klok aan de westzijde. Vanmorgen brachten we daar op de nieuwe kap de stationsnaam en klok aan.

Nieuwe perronkap

De Lingense Alliantie (samenwerking tussen ProRail en de bouwcombinatie Dura Vermeer-Mobilis) heeft de stationsnaam en klok aangebracht op de nieuwe perronkap aan de westzijde van station Geldermalsen. Met deze perronkap heeft het nieuwe zijperron een herkenbare en aantrekkelijke toegang gekregen: de route naar het stationsgebouw is verbeterd en veiliger gemaakt met voldoende beschutting op de perrons, zodat hier op een aangename manier gewacht kan worden op de trein.

 • De stationsklok wordt weer geplaatst
  De stationsklok wordt weer geplaatst
 • De opknapbeurt van station Geldermalsen is bijna klaar
  De opknapbeurt van station Geldermalsen is bijna klaar
 • Ook de naam van het station staat weer netjes op de kap
  Ook de naam van het station staat weer netjes op de kap
 • De metamorfose geeft station Geldermalsen een uitstraling die hoort bij het groeiend aantal reizigers
  De metamorfose geeft station Geldermalsen een uitstraling die hoort bij het groeiend aantal reizigers

Meer ruimte

De metamorfose geeft station Geldermalsen een uitstraling die hoort bij het groeiend aantal reizigers op dit station en het aantal passerende treinen. Doordat de MerwedeLingelijn zijn eigen perron heeft gekregen, ontstaat er meer ruimte om in 2030 dertig tot veertig procent meer treinen te laten rijden.

Door de bouw van de voetgangerstunnel lopen de reizigers straks veilig onder het spoor door naar de andere kant van het station. De huidige voetgangersbrug zal daarna verwijderd worden. De perronkap aan de westzijde gaat richting de afwerkingsfase, aan de oostzijde komt dezelfde bijpassende perronkap.

Laatste loodjes

De komende periode staat in het teken van werkzaamheden aan de perronkap westzijde, de bouw van de perronkap oostzijde, de reizigerstunnel en de perrons bij het station Geldermalsen. De nieuwe reizigerstunnel gaat in juli open voor reizigers, waarna de oude voetgangersbrug tijdens de buitendienststelling van 21 tot en met 28 augustus 2021 verwijderd kan worden.

Hierna vinden de afrondende werkzaamheden aan de reizigerstunnel en de perronkap aan de oostzijde plaats. Vanaf 28 augustus wordt ook het zijperron met spoor 6 en 7 in de dienstregeling opgenomen. Vanaf dat moment is het zijperron spoor 7 het vaste aankomst- en vertrekperron van de MerwedeLingelijn.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers