Vervanging liften Heemstede-Aerdenhout start later

Nieuws

24 februari 2023

ProRail gaat vanaf 27 maart op station Heemstede-Aerdenhout de liftinstallaties vervangen. Dit is nodig omdat de levensduur van de liftinstallaties bijna ten einde is. Eerder zouden de werkzaamheden al op 27 februari starten maar dit is uitgesteld. De vervanging duurt tot medio juni 2023. Zowel de lift naar perron 1 als de lift naar perron 2 is in die periode buiten dienst.

Omreizen via Haarlem of Hillegom

Reis je naar station Heemstede-Aerdenhout vanuit de richting Leiden Centraal? En is het reizen per trein voor jou uitsluitend mogelijk met behulp van de liften op het station? Houd er dan rekening mee dat je moet omreizen. Reis je met een Sprinter vanuit Leiden Centraal naar Heemstede-Aerdenhout? Stap dan uit op station Hillegom. Reis je met een Intercity vanuit Leiden Centraal? Reis dan door naar station Haarlem.

Vanaf de stations Hillegom en Haarlem reis je naar station Heemstede-Aerdenhout door gebruik te maken van een taxi. ProRail betaalt de taxikosten. Bestel jouw taxi via NS Klantenservice, bereikbaar op telefoonnummer 030 – 235 78 22. Houd rekening met 30 tot 60 minuten extra reistijd. Plan je reis via de NS Reisplanner.

Raadpleeg reisplanner Raadpleeg reisplanner

Gestrand

Ben je uitgestapt op spoor 1 op station Heemstede-Aerdenhout en kom je er ter plekke achter dat de lift niet werkt? Stap dan in een trein richting station Haarlem en stap daar uit. Je kunt vanaf station Haarlem een taxi bestellen via NS Klantenservice, bereikbaar op telefoonnummer 030 – 235 78 22. Die rijdt jou dan naar station Heemstede-Aerdenhout. ProRail betaalt de taxikosten.

Ben je uitgestapt op spoor 2 op station Heemstede-Aerdenhout en kom je er ter plekke achter dat de lift niet werkt? Stap dan in de Sprinter richting Leiden Centraal en stap uit op station Hillegom. Je kunt vanaf Hillegom een taxi bestellen via NS Klantenservice, bereikbaar op telefoonnummer 030 – 235 78 22. Die rijdt jou dan naar station Heemstede-Aerdenhout. ProRail betaalt de taxikosten.

Reizen via Haarlem

Reis je langs of via station Haarlem? Stap hier dan uit. Vanaf station Haarlem reis je naar station Heemstede-Aerdenhout door gebruik te maken van een taxi. ProRail betaalt de taxikosten. Je kunt jouw taxi bestellen via NS Klantenservice, bereikbaar op telefoonnummer 030 – 235 78 22. Houd rekening met 30 tot 60 minuten extra reistijd. Plan je reis via de NS Reisplanner.

ProRail vervangt de komende 10 jaar zo’n 80 liften op 30 stations. In de regio vervangen we, naast die op station Heemstede-Aerdenhout, ook de liften op stations Amsterdam Rai en Schiphol Airport. Alle data vind je hier en via lokale berichtgeving op en rond de betreffende stations.

80 nieuwe liften

ProRail vervangt de komende tien jaar zo’n 80 liften op 30 stations. In de regio vervangen we, naast die op station Heemstede-Aerdenhout, ook de liften op stations Schiphol Airport en Amsterdam RAI.

Lees meer hierover Lees meer hierover

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers