Station Hoorn Kersenboogerd wordt vernieuwd

Nieuws

21 mei 2024

ProRail gaat aan de slag op station Hoorn Kersenboogerd. De jukkenperrons van het station worden vervangen en er worden verschillende werkzaamheden uitgevoerd om het station te verbeteren.

Nieuwe perrons en wachtruimtes

Het belangrijkste onderdeel is de vervanging van de huidige verouderde perronconstructies. Beide jukkenperrons hebben het einde van de levensduur bereikt en moeten vervangen worden. Simon van den Enden, projectmanager bij ProRail, vertelt: "De nieuwe perrons worden verbreed en de hoogte wordt aangepast voor een gelijkvloerse instap. Dit maakt de perrons toegankelijker voor iedereen, inclusief mensen met een functiebeperking. Deze vernieuwing draagt bij aan meer ruimte en comfort voor reizigers.”

Op de perrons worden nieuwe moderne wachtruimtes gebouwd ter vervanging van de oude abri's. Zo wordt de wachtervaring voor reizigers verbeterd. Er komt nieuw meubilair en de verlichting wordt vernieuwd. De perronkap van spoor 1 wordt verlengd en op het dak worden zonnepanelen geïnstalleerd. De fietsparkeerplekken onder de perrons worden ook vernieuwd. De fietsparkeergelegenheid wordt gedeeltelijk verplaatst en de overkappingen en rekken worden vervangen.

Ingrijpende werkzaamheden

Erwin de Boer, bouwmanager bij ProRail, vertelt: “De werkzaamheden zijn gepland na de zomer van 2024, met een 12-daagse buitendienststelling van 22 oktober tot 3 november. Deze periode is cruciaal voor de realisatie van het project en er wordt dag en nacht doorgewerkt.” Het project is naar verwachting begin 2025 voltooid.

Lees meer over dit project Lees meer over dit project

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers