Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Hoorn : Vernieuwing station Hoorn Kersenboogerd

De jukkenperrons van station Hoorn Kersenboogerd naderen het einde van hun levensduur en moeten vervangen worden. Dit geeft ons de kans om enkele verbeteringen aan het station door te voeren.

De tekst op deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 17 mei 2024.
Locatie
Hoorn
Startdatum
2024
Einddatum
2025

Vervanging perrons

De huidige perronconstructies zijn verouderd en worden vernieuwd. De nieuwe perrons worden gedeeltelijk verbreed waardoor er meer ruimte ontstaat voor de reiziger en voor de nieuw te plaatsen wachtruimtes en outillage. Ook passen we de hoogte van de perrons aan voor een gelijkvloerse instap.

Foto van stationsbord Hoorn Kersenboogerd
Foto van stationsbord Hoorn Kersenboogerd

Prettig wachten

De perronkap van perron 1 wordt aangepast. We verlengen de kap waardoor reizigers beter beschermd zijn tegen weersinvloeden. Op de kap worden zonnepanelen geïnstalleerd die bijdragen aan onze duurzaamheidsambitie. De oude abri’s worden verwijderd en we bouwen nieuwe wachtruimtes die bijdragen aan een comfortabele en aangename reis. Tegelijkertijd vervangen we de bestaande stationsoutillage door moderne, efficiënte voorzieningen die de algehele ervaring van het station verbeteren.

Fietsparkeren

Naast de aanpassingen op de perrons gaan we aan de slag met de fietsparkeerplekken. We vernieuwen en verplaatsen de bestaande fietsparkeerfaciliteiten onder de perrons en plaatsen nieuwe overkappingen en rekken. Daarnaast plaatsen we etagerekken aan de zuidzijde van het station en verbeteren we de toegang.

Lees meer over fietsparkeren Lees meer over fietsparkeren

Planning en uitvoering

Het project wordt uitgevoerd in 2024, met een 12-daagse treinvrije periode van intensieve werkzaamheden. Deze buitendienststelling staat gepland van 22 oktober tot 3 november. Voor en na deze periode zullen er aanvullende werkzaamheden plaatsvinden om alles goed te laten verlopen. Wij streven ernaar het project het eerste kwartaal van 2025 volledig af te ronden.

BouwApp

Als je op de hoogte wilt blijven van de werkzaamheden, vergeet dan niet de BouwApp te downloaden. Je kunt via de BouwApp ook vragen stellen over het project. Ga naar de appstore om de app gratis te downloaden, zoek in de app naar ‘Station Hoorn Kersenboogerd’, open het project en klik op ‘volgen’. Het project is ook via de website van de BouwApp te volgen.

Website van de BouwApp Website van de BouwApp

Nieuws over dit project

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers