Station Nijmegen Heyendaal gaat op de schop

Nieuws

11 april 2024

Het startsein voor de werkzaamheden van de herinrichting van station Nijmegen Heyendaal is woensdag 10 april gegeven. In opdracht van ProRail, het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, de provincie Gelderland en de gemeente Nijmegen gaat aannemer Van Spijker aan de slag. Het werk is naar verwachting begin 2025 gereed.

Wat gaan we doen?

Het station krijgt bredere perrons, een nieuwe oversteek over het spoor, bredere trappen en een grotere fietsenstalling. Door deze aanpassingen aan station Nijmegen Heyendaal verbetert de doorstroming van zowel trein- als busreizigers aanzienlijk.

Op dit station komen elke dag gemiddeld 7200 treinreizigers. De verwachting is dat dat aantal de komende tien jaar fors toeneemt door de bevolkingsgroei. Om op deze toename voorbereid te zijn krijgt station Heyendaal een totale make-over. Door de aanpassingen zal de doorstroming van reizigers verbeteren. Ook zijn de perrons en fietsenstallingen berekend op grote aantallen mensen en fietsen. Extra aandacht bij de herinrichting is het realiseren van een prettig verblijfsgebied.

Planning

Naar verwachting duurt het werk een jaar en is het in het voorjaar van 2025 gereed. Om het werk op en nabij het spoor veilig mogelijk te maken zijn er op enkele momenten buitendienststellingen. Dit betekent dat er geen treinen rijden via Nijmegen Heyendaal. Reizigers en de omgeving van het station informeren wij tijdig hierover.

Meer informatie is te vinden op de website van de gemeente.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers