Station Zoetermeer weer open

Nieuws

26 januari 2023

De Nelson Mandelabrug in Zoetermeer is vanaf donderdag 26 januari, 19.00 uur, weer open. Voetgangers en fietsers kunnen weer gebruik maken van de brug en treinen stoppen weer op station Zoetermeer. Reizigers hoeven niet langer met de bus.

Keihard gewerkt

Begin december werd de Nelson Mandelabrug acuut afgesloten vanwege mogelijk instortingsgevaar. De brug van gemeente Zoetermeer is een belangrijke verbinding voor de stad en de enige manier om op station Zoetermeer te komen. Ook de RandstadRail en de A12 gaat onder de brug door.

Iedereen werkte samen om het probleem zo snel mogelijk te verhelpen.

Helga Cuijpers regiodirecteur bij ProRail

Blij dat de brug weer open kan

“De afgelopen weken is door alle betrokken partijen keihard gewerkt om de brug te herstellen. Gemeente, Rijkswaterstaat, politie, brandweer, NS, ProRail, iedereen werkte samen om het probleem zo snel mogelijk te verhelpen.” zegt Helga Cuijpers, regiodirecteur ProRail. De overkapping is deels verwijderd en de brug is versterkt met een zware ondersteuning. “We zijn ontzettend blij dat de brug weer open kan en reizigers weer gebruik kunnen maken van dit station.”

De eerste treinen halteren vanaf 19.04 uur. RandstadRail rijdt vanaf vrijdagochtend weer.

 

Foto: Remco Koers

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers