Stationsomgeving Beek-Elsloo gaat op de schop

Nieuws

23 februari 2024

Het officiële startsein voor de herinrichting van stationsomgeving Beek-Elsloo is vandaag, vrijdag 23 februari, gegeven met de onthulling van het bouwbord door alle partijen. Aannemer Den Ouden Infra uit Schijndel gaat de station Beek-Elsloo aanpassen. Verder gaat aannemer Strukton de spoorwegovergang Stationstraat/Steinderweg aanpassen.

Beide zijdes

Straks kunnen bussen aan de Beekse zijde van het station keren. Verder wordt aan die zijde het stationsplein zo ingericht dat motorvoertuigen en langzaam verkeer gescheiden zijn. We maken het makkelijker voor fietsers en voetgangers om vanuit die zijde het station te bereiken. Er komt een nieuw voorplein, met overstapvoorzieningen voor fietsers, busgangers, een Kiss & Ride en parkeerplekken. Aan de andere zijde komt een nieuwe ingang met bijbehorende parkeerplekken en andere voorzieningen. Hiermee wordt de bereikbaarheid en de veiligheid van het station verbeterd.

Planning

Den Ouden Infra is in december begonnen met het kappen van bomen aan de zijde van Elsloo. Vanaf eind februari beginnen de werkzaamheden voor de herinrichting van het stationsgebied. Tot aan de zomer van 2024 wordt de Elsloo-zijde onder handen genomen. De voorbereidende werkzaamheden aan de Beekse zijde zijn dan ook begonnen. Vanaf dan duren de werkzaamheden aan die zijde tot in 2025. Tijdens deze periode worden er ook aanpassingen gedaan aan de perrons en het meubilair.

Strukton is momenteel bezig met de voorbereiding en gaat in september en oktober 2024 de spoorwegovergang aanpassen. Hiervoor wordt deze tijdelijk afgesloten. We proberen de overlast tijdens de werkzaamheden zo veel mogelijk te beperken.

Gebiedsontwikkeling

ProRail bouwt stations en verbetert stations. Dat is belangrijk voor de mobiliteit van Nederland. Want op een station kom je altijd terug. Het is het vertrek- en eindpunt van jouw reis. Daarom zorgen wij ervoor dat stations toegankelijk zijn voor iedereen. En dat het er schoon en veilig is.

Lees meer over dit onderwerp Lees meer over dit onderwerp

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers