Stembureaus op veertig stations

Nieuws

9 maart 2021

Op 40 stations in Nederland is het mogelijk om te stemmen voor de Tweede Kamerverkiezing op woensdag 17 maart. Het stembureau op station Nijmegen opent als eerste om 05.15 uur. Op maandag 15 en dinsdag 16 maart is het alvast mogelijk om op zes stations te stemmen, vooral voor kiezers die tot een coronarisicogroep behoren. Met de stembureaus op stations willen ProRail, NS en gemeenten het voor mensen die noodzakelijk moeten reizen zo makkelijk mogelijk maken om onderweg te stemmen.

Eigen gemeente

Stemmen kan met een geldige stempas en een geldig identiteitsbewijs op een station in de gemeente waar je woont. In een andere gemeente is stemmen mogelijk met een vooraf aangevraagde kiezerspas. Na station Nijmegen openen vanaf 05.30 uur de stembureaus op station Meppel en Zwijndrecht.

Coronamaatregelen

Voor alle stembureaus in het land gelden maatregelen om de kans op besmetting met het coronavirus zo klein mogelijk te houden. Zie de website Rijksoverheid.nl voor meer informatie over deze maatregelen.

Kijk hier voor een actueel overzicht van deelnemende stembureaus op stations en de openingstijden per locatie.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers