Stofoverlast station Schiphol Airport

Nieuws

9 oktober 2023

Op station Schiphol Airport hebben reizigers maandag 9 oktober overlast kunnen ervaren van opwaaiend stof uit de Schipholspoortunnel. Dit stof is meegekomen door de zuiging van de treinen die door de tunnel rijden. Het opgewaaide stof is normaal stof dat altijd te vinden is in de tunnel, in combinatie met restanten van bouwstof. Dat laatste is het resultaat van de werkzaamheden aan het spoor van afgelopen week.

Werkzaamheden

Afgelopen week -vanaf maandag 2 oktober tot 9 oktober- vonden werkzaamheden plaats in het kader van het project Groot Onderhoud Schiphol in de Schipholspoortunnel. Het blokkenspoor werd verwijderd en vervangen door balken. Door de aannemer is op de gewerkte locaties stofgezogen, maar het al reeds in de tunnel aanwezige stof en de resten stof van de werkzaamheden veroorzaakten toch onverhoopt stofoverlast. Tijdens de werkzaamheden is er ook alles aan gedaan om stofvorming te voorkomen. Zo is er natgehouden en er is gewerkt met afzuiging. Dit is helaas niet voldoende geweest om de stofvorming van vanmorgen te kunnen voorkomen.

Klachten

Reizigers met gevoelige luchtwegen kunnen mogelijk kortdurende klachten ervaren als hoesten, kortademigheid of prikkende ogen. Klachten zullen afnemen zodra zij uit het stof zijn. Wie overlast of gezondheidsklachten ervaart, kan dat hier melden.

Groot onderhoud Schiphol

ProRail werkt aan een blijvende goede verbinding van en naar Schiphol. Hiervoor is intensief onderhoud nodig. In de periode 2022-2028 vinden er grootschalige vernieuwingswerkzaamheden plaats op Schiphol tussen Riekerpolder, Schiphol en Hoofddorp opstelterrein.

Lees meer Lees meer over Groot onderhoud Schiphol

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers