Storingen in Rotterdam en Amsterdam

Nieuws

2 februari 2021

Het treinverkeer in en rondom Rotterdam en Amsterdam ondervond dinsdag 2 februari veel hinder van twee verschillende storingen. In Amsterdam kregen we te maken met een ICT-storing op onze verkeersleidingspost en in Rotterdam heeft een stroomstoring bij Stedin gezorgd voor uitval van treinen. Beide storingen zijn inmiddels verholpen. Rond het middaguur werd het treinverkeer weer opgestart.

ICT-storing Amsterdam

De verkeersleidingspost in Amsterdam zorgt ervoor dat treinen in en rondom de hoofdstad veilig en zoveel mogelijk volgens dienstregeling kunnen rijden. Op deze verkeersleidingspost kregen we te maken met een ICT-storing, waardoor er van en naar Amsterdam Centraal geen treinen konden rijden.

Stroomstoring Rotterdam

Vanwege een stroomstoring bij Stedin konden er vanaf ongeveer 09.45 uur geen treinen meer rijden van en naar Rotterdam Centraal. Rond 10.45 uur was het weer mogelijk om een aantal treinen weer te laten rijden.

Olievlekwerking

Omdat de storingen in Rotterdam en Amsterdam ongeveer tegelijk plaatsvonden werd de gehele treindienst in De Randstad flink verstoord. Dit was ook te merken zijn in andere delen van het land.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers