Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Stormschade: treinen rijden weer, maar nog niet allemaal

Nieuws

11 maart 2021

Het herstel van de defecte bovenleiding bij Maarsbergen (tussen Driebergen en Veenendaal) duurt tot 22:00 uur donderdagavond 11 maart. Treinen tussen Utrecht en Arnhem rijden weer vanaf 22:30 uur vanavond.

Utrecht-Amsterdam

Tussen Utrecht en Amsterdam rijdt sinds 19:00 uur weer beperkt treinverkeer. Door een defecte bovenleiding bij Breukelen en veel plastic in de bovenleiding bij Maarssen zijn nog niet alle sporen te gebruiken. Beide zaken zijn een gevolg van de harde wind vandaag.

Maarsbergen

De bovenleiding bij Maarsbergen raakte vanochtend beschadigd toen een boom op het spoor viel door de harde wind. Een trein strandde daardoor. Incidentenbestrijders hebben de 200 reizigers geëvacueerd. Deze mensen konden na anderhalf uur hun reis vervolgen.

Herstel

Spoorwerkers werken de hele nacht door om beide issues te verhelpen. Morgenochtend om 06:00 uur moeten alle treinen weer rijden zoals normaal. Het gaat bij de kapotte bovenleidingen bij Breukelen en Maarsbergen om omvangrijke werkzaamheden. Zo moeten een groot deel van de bovenleiding en het spoor eerst worden gecontroleerd op mogelijke schade. En vanwege de harde wind kon de aannemer niet meteen met de herstelwerkzaamheden beginnen.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers