Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Tadaaa! Eerste auto's onder het spoor door in Driebergen-Zeist

Nieuws

29 augustus 2018

Files in de Hoofdstraat van Driebergen-Zeist behoren definitief tot de verleden tijd. Woensdagochtend 29 augustus om 06.00 uur is de nieuwe onderdoorgang geopend voor verkeer. Weer een overweg minder. Een flinke mijlpaal voor de omgeving.

Bekijk: Compilatie: 16-daagse station Driebergen-Zeist

Vernieuwing stationsgebied Driebergen-Zeist

Er staat een complete metamorfose van het stationsgebied Driebergen-Zeist op stapel. Halverwege het project is een belangrijke mijlpaal bereikt. De overweg op de Hoofdstraat, die al jaren een knelpunt vormt, is eindelijk gesaneerd. In plaats daarvan is nu het eerste deel klaar van de nieuwe onderdoorgang onder het spoor.

Duurzaam totaalplan

In de periode 2017-2020 worden in Driebergen-Zeist naast de onderdoorgang diverse andere werkzaamheden uitgevoerd. De spoorinfrastructuur op de lijn Schiphol-Nijmegen wordt bij Driebergen-Zeist uitgebreid met twee nieuwe doorgaande sporen. De stad- en streekbussen kunnen sinds september 2017 gebruik maken van een nieuw busstation. Fietsen kunnen in de toekomst geplaatst worden in een ondergrondse fietsenkelder in het nieuw te bouwen stationsgebouw. Er is plaats voor 3.000 fietsen. In het gebied worden nieuwe fietspaden aangelegd en ook de weginfrastructuur wordt aangepast. Sinds november 2017 kunnen zo’n 600 auto’s worden geparkeerd in de parkeergarage van NS. Het nieuwe station wordt zoveel mogelijk energieneutraal en krijgt door de vele bomen die worden geplant een landgoeduitstraling die aansluit bij de omgeving.

Samenwerking

Project Stationsgebied Driebergen-Zeist is een samenwerkingsverband van ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, provincie Utrecht, gemeente Utrechtse Heuvelrug, gemeente Zeist, NS, ProRail en Arcadis. Hoofdaannemer BAM bouwt het nieuwe stationsgebied in opdracht van ProRail.
 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers