Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Terugblik online informatiebijeenkomst

Nieuws

24 april 2020

Op donderdagavond 23 april vond via het YouTube-kanaal van project Groningen Spoorzone een online informatiebijeenkomst plaats over de aankomende grootschalige werkzaamheden aan en rond het spoor. Geïnteresseerden volgden de bijeenkomst via een live-stream.

Online informatiebijeenkomst

De kijkers kregen na een kort welkomstwoord enkele videopresentaties te zien over de verschillende werkzaamheden die we tussen vrijdag 24 april en woensdag 3 juni uitvoeren. Daarnaast hadden zij de mogelijkheid om vooraf per mail of via de livechat vragen te stellen aan de drie omgevingsmanagers.

Heeft u de online bijeenkomst gemist? Hier kunt u hem alsnog bekijken. Ook de vragen en antwoorden die voorbij zijn gekomen tijdens deze bijeenkomst kunt u teruglezen.

Corona-maatregelen

Oorspronkelijk stond er een informatiebijeenkomst in de Puddingfabriek op de planning. Vanwege de coronamaatregelen kon deze helaas niet doorgaan. Daarom organiseerden we een andere manier om met de omgeving in contact te komen.

Werkzaamheden

De digitale bijeenkomst stond helemaal in het teken van de grootschalige werkzaamheden die van vrijdag 24 april tot en met woensdag 3 juni tussen station Groningen en het nieuwe opstelterrein De Vork in Haren plaatsvinden. Er komt een extra vierde spoor en bestaande sporen worden vernieuwd. Verder werken de aannemers op en rond  de stations Groningen en Groningen Europapark. Ook wordt het nieuwe opstelterrein klaargemaakt voor ingebruikname in juni. Van 6 mei tot en met 3 juni rijden er geen treinen, zodat de aannemers veilig kunnen werken.

 

 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers