Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Terugblik spoorwerk in Bedum

Nieuws

19 mei 2021

In het Hemelvaartweekend werkte ProRail en aannemer BAM Infra dag en nacht aan het spoor in Bedum, ter voorbereiding van de realisatie van de spoorondergang oostelijke ontsluitingsweg.

Weer op zijn plek

In deze periode brachten we buispalen en een deel van het betonnen dek van de toekomstige onderdoorgang aan. Het spoor verwijderden we eerst om die tegen het einde van het weekend weer op zijn plaats te leggen.

  • Talloze machines werden gebruikt tijdens de werkzaamheden
    Talloze machines werden gebruikt tijdens de werkzaamheden
  • Er werd een weekend lang hard gewerkt
    Er werd een weekend lang hard gewerkt
  • Het bouwterrein in Bedum
    Het bouwterrein in Bedum
  • Het bouwterrein in Bedum
    Het bouwterrein in Bedum
  • Het spoor werd weer teruggelegd
    Het spoor werd weer teruggelegd

Vervolg

In week 42 zullen er nog een keer werkzaamheden in het spoor plaatsvinden waardoor treinen niet kunnen rijden. Dan wordt het spoordek op zijn plek geschoven. Terwijl het treinverkeer vervolgens al over het spoordek gaat, worden er onder de steunpunten en de onderdoorgang de weg aangelegd. Begin 2022 is dan de onderdoorgang klaar voor gebruik.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers