Werkzaamheden op en rond Amersfoort Centraal

We werken in Amersfoort om het belangrijke knooppunt klaar te maken voor de toekomst. Treinen rijden minder of helemaal niet, maar de stad blijft bereikbaar.

Lees meer

Terugblik werkzaamheden

Nieuws

15 mei 2020

We zitten in de tweede week van de grootschalige werkzaamheden en er is al veel werk verzet. Waar we de eerste week vooral bezig waren met weghalen, zijn we nu alweer aan de slag met de opbouw. En dat moet ook. Een periode van 28,5 dag lijkt lang, maar met zoveel werkzaamheden is het einde zo in zicht. Om de planning te halen wordt er dan ook dag en nacht gewerkt. Dit keer foto’s van de avond en nacht.

Tijd van opbouw

Vorige week werden funderingen, masten en balken van de bovenleiding tussen De Vork en station Groningen verwijderd. Het plaatsen van de nieuwe materialen schiet mooi op. Verder heeft Strukton inmiddels delen van het bestaande spoor vernieuwd. En een deel van het nieuwe extra spoor ligt er ook al. Het nieuwe perron op station Groningen Europapark krijgt steeds meer vorm nu de bestrating aangelegd wordt. Opstelterrein De Vork komt steeds dichter bij ‘af’.

Overweg Esperantokruising

Begin april werd, met het open gaan van de Helperzoomtunnel, de overweg bij de Esperantokruising al afgesloten voor verkeer. Bellen en overwegbomen verdwenen. Afgelopen nacht was het tijd om de overwegbevloering te verwijderen.

Nachtwerkzaamheden

Om al het werk in de gestelde tijd te kunnen uitvoeren is het nodig om dag en nacht te werken. Bij Strukton zijn ze dat gewend. Uitvoerder Harm van Dijk was afgelopen nacht aanwezig op het werk. Al 41 jaar spoorervaring, waarvan 25 jaar uitvoerder en ook wel bekend als de ‘Nachtburgemeester van Strukton’. Harm: “Spoorwerk is het mooiste dat er is. Als voordeel van in de nacht werken is dat je zelf snel beslissingen kunt nemen”.  Hij hield deze nacht onder andere in de gaten dat het verwijderen van overweg bij de Esperantokruising goed gebeurde.

Combinatie van werkzaamheden

De gemeente Groningen is momenteel bezig met het opknappen van de onderkant van het Herewegviaduct. Dit kan nu omdat er geen treinen rijden. Een mooie combinatie van werkzaamheden.
 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers