Thee drinken bij de Britten

Nieuws

Gepubliceerd op 9 december 2016 - Laatste update: 16 augustus 2020 11:57 uur

Donderdag 8 december brachten Pier Eringa (ProRail CEO) en Karel van Gils (ProRail directeur Asset Management) een bezoek aan onze Britse collega’s van Network Rail. Doel van het bezoek was om van elkaar te leren en kennis te delen.

Er werd onder andere gesproken over het Britse megaproject Crossrail. Het prestatiedashboard van ProRail, een unicum voor Europa, werd toegelicht en we hebben met elkaar gekeken naar het onderhoud van het spoor in beide landen om zo van elkaar te leren. Dit doen we ook op het gebied van herfst- en winterweer. We hebben met elkaar afgesproken de samenwerking voort te zetten en te intensiveren.

Crossrail

De Britten zijn momenteel bezig met het grootste railinfraproject van Europa: Crossrail. Het megaproject omvat onder andere de aanleg van 10 nieuwe stations en een groot aantal tunnels en maakt een betere verbinding tussen Londen en het zuidoosten van Groot-Brittannië mogelijk.

Online prestatiedashboard

Het dashboard van ProRail is uniek in Europa en toont online de meest actuele cijfers over de dagelijkse prestaties op het spoor. Maar ook zie je wat er de afgelopen maanden op het spoor gebeurd is. De Britten kregen uitleg over ons dashboard en de systematiek daarachter. Zij lieten ons zien hoe zij hun prestaties bijhouden.

Weersmaatregelen

Groot-Brittannië kent in de herfst en winter grotendeels dezelfde problemen op het spoor. Daarom is het goed om van elkaar te weten welke maatregelen er genomen worden en welke innovaties er zijn. Zo kun je van elkaar leren. Onze aanpak komt grotendeels overeen. Wat Network Rail doet in de herfst en winter lees je op hun website.

Kennis delen

We delen vaker onze kennis met Europese collega’s. Regelmatig ontvangen we afvaardigingen in Nederland of gaan we er zelf op uit om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers