Werkzaamheden op en rond Amersfoort Centraal

We werken in Amersfoort om het belangrijke knooppunt klaar te maken voor de toekomst. Treinen rijden minder of helemaal niet, maar de stad blijft bereikbaar.

Lees meer

Tien dagen spoorwerk in Olst

Nieuws

5 februari 2024

Aannemer BAM Infra OV werkt tussen vrijdag 16 en maandag 26 februari aan het spoor tussen Zwolle en Deventer. In deze periode rijden er bussen in plaats van treinen. De aannemer vernieuwt het spoor en de treinbeveiliging. Bij de Oude Allee in Olst wordt een NABO (Niet Actief Beveiligde Overweg) beveiligd met slagbomen en bellen.

Nieuwe treinbeveiliging

De treinbeveiliging op het traject tussen Zwolle en Deventer is aan vervanging toe. Zo kunnen we ook in de toekomst een veilige en betrouwbare treindienst garanderen. Voor de nieuwe treinbeveiliging is onder andere een nieuw relaishuis gebouwd. Met de bouw van het relaishuis maken we het spoor klaar voor toekomstige ontwikkelingen. Het nieuwe treinbeveiligingssysteem is op 26 februari klaar voor gebruik.

Een van de resultaten van de werkzaamheden is dat de dichtligtijd van de overweg aan de Jan Hooglandstraat korter wordt. De nieuwe treinbeveiliging zorgt ervoor dat de overweg circa 17 seconden minder lang dicht is wanneer de trein uit Olst richting Zwolle vertrekt.

Veel werk tegelijk

In de winter van 2023 is het derde spoor in Olst verwijderd. Achter het station en de overweg aan de Jan Hooglandstraat liggen meerdere wissels. Deze zijn door het weghalen van het derde spoor niet meer nodig. Het weghalen van wissels zorgt voor minder geluidsoverlast voor de omgeving, minder onderhoud en minder kans op storingen. De overweg aan de Jan Hooglandstraat krijgt bovendien nieuw asfalt tussen de sporen en de overwegbomen worden vernieuwd. De overweg is daarom van vrijdagnacht 16 tot dinsdag 20 februari 22:00 uur afgesloten voor al het verkeer.

Aan de Oude Allee in Olst ligt een NABO. Deze krijgt een AHOB -installatie met slagbomen en bellen. Met de aanpak van deze NABO is de lijn Zwolle-Deventer weer een stukje veiliger geworden. Als gevolg van deze werkzaamheden rijden er van vrijdag 16 februari 23:59 uur tot maandag 26 februari 05:00 uur geen treinen van en naar station Olst. Raadpleeg een reisplanner voor vertrek.

Raadpleeg reisplanner Raadpleeg reisplanner

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers