Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Tienduizend plekken voor de fiets bij station Delft

Nieuws

4 september 2020

Hoe maak je de combinatie fiets-trein aantrekkelijk? Met veel stallingsplaatsen voor de fiets en een korte looproute van de stalling naar de perrons. Daarom is regiodirecteur Helga Cuijpers van ProRail blij met de opening van de derde fietsenstalling bij station Delft, waar plek is voor 2.400 fietsen. Dat brengt het totaal van drie stallingen op 10.000 plekken.

Ondergronds

Helga Cuijpers opende de derde stalling samen met gedeputeerde Floor Vermeulen van de provincie Zuid-Holland en met Martina Huijsmans, wethouder Mobiliteit van gemeente Delft en regiobestuurder bij Metropoolregio Rotterdam-Den Haag. De stalling ging vrijdag 4 september open. 

De drie fietsenstallingen samen hebben plek voor 10.000 fietsen. Handig in een stad waar veel studenten wonen. Wanneer je je fiets gestald hebt, ben je in vijf minuten op het perron. Het unieke van station Delft is dat het onder de grond ligt: de fietsenstallingen op niveau -1 en de perrons en sporen op niveau -2.

ProRail hecht waarde aan goed voor- en natransport bij de reis.

Helga Cuijpers regiodirecteur bij ProRail

Combi fiets-trein

˝ProRail hecht waarde aan goed voor- en natransport bij de reis,” benadrukte Helga Cuijpers. “Daarom zijn fietsenstallingen een belangrijk deel van het station. Met het openen van deze fietsenstalling spelen we in op de alsmaar groter wordende behoefte van reizigers voor de combi fiets-trein. Wij zijn dan ook trots om deze stalling samen met onze partners te openen.˝

Programma Hoogfrequent Spoorvervoer

Tot eind 2024 wordt gewerkt aan de uitbreiding van station Delft als onderdeel van het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Rijswijk – Rotterdam. ProRail past het spoor zo aan dat op het traject Den Haag – Rotterdam per richting acht intercity’s en zes sprinters kunnen rijden. Je hoeft dus als reiziger niet meer op de klok te kijken, aangezien er binnen een paar minuten wel een volgende trein wegrijdt.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers